Korištenje tehnologije dronova u svrhu zapošljavanja osoba s invaliditetom

Korištenje tehnologije dronova u svrhu zapošljavanja osoba s invaliditetom

9. studenoga 2023.Kategorije: Novosti

U sklopu završne konferencije projekta „Razvoj sustava autonomnih bespilotnih letjelica treniranih u virtualnim okruženjima“ u Osijeku je 10. studenog 2023. godine održana radionica pod nazivom „Inkluzija ranjivih skupina korištenjem tehnologije dronova – poticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom“. Radionica je održana u osječkom BIOS-u, a na njoj je sudjelovao i savjetnik iz Područnog ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Osijeku Mario Burek.

Osječka tvrtka Orqa jedna je od vodećih svjetskih tvrtki u području dron tehnologije te ujedno i jedan od partnera u provedbi projekta „Razvoj sustava autonomnih bespilotnih letjelica treniranih u virtualnim okruženjima“. Tijekom završne konferencije spomenutog projekta u Osijeku je održana radionica tijekom koje su djelatnici Orqe predstavili najnovija postignuća i tehnologiju bespilotnih letjelica te načine na koji korištenje dron tehnologije može doprinijeti inkluziji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Tijekom radionice su prisutne osobe s invaliditetom, ali i predstavnici ustanova i institucija važnih za obrazovanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom imali priliku detaljnije se upoznati s načinom na koji funkcionira dron tehnologija, s posebnim naglaskom na najnaprednija rješenja koja u svom radu i svojim proizvodima koristi ova tvrtka. Također, djelatnici Orqe predstavili su edukativne programe koji se, između ostaloga, mogu koristiti za osposobljavanje osoba s invaliditetom i stjecanje vještina i znanja koja će ih učiniti konkurentnijima na tržištu rada i omogućiti uspješnije zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Osim teoretskog dijela i rasprave sudionika, osobe s invaliditetom imale su priliku i kroz praktične vježbe isprobati korištenje najmodernije dron tehnologije i opreme koja se može koristiti u različite svrhe u svim područjima života, pa i kao pomoć u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima: