Konferencija: Pametni gradovi 2018.

Konferencija: Pametni gradovi 2018.

3. prosinca 2018.Kategorije: Novosti

Konferencija: Pametni gradovi 2018.

Poslovni dnevnik i Večernji list organizirali su u prostoru Zračne luke „Franjo Tuđman“ 30. studenoga 2018. godine konferenciju pod nazivom ”Pametni gradovi”. Cilj konferencije je promocija koncepcije „smart city“ i srodnih inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i podizanje opće svijesti o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika.

Republika Hrvatska ima ukupno 128 gradova, a ova Konferencija nastoji dati odgovore na pitanja: Koliko je među hrvatskim gradovima pametnih gradova? Mogu li, kako i u kojim segmentima postati pametniji? Koliko hrvatski gradovi ulažu u unaprjeđenje infrastrukture i koliko u tim ulaganjima vode računa o pametnim tehnološkim rješenjima?

Gradovima su za provedene projekte dodijeljene nagrade u pet kategorija: „Pametna digitalizacija“ – Grad Vrgorac za projekt „Misli globalno, kupuj lokalno“, „Pametna uprava“ – Grad Bjelovar za projekt „GeoKOMIS – Uredni podaci – pametni podaci“, „Pametni odgoj“ – Grad Pula za projekt „e-Vrtići“, „Pametna energetika/okoliš“ – Grad Poreč za projekt „Moj Poreč bez azbesta“ i „Pametni promet“ – Grad Rijeka.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Konferenciji je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić. Želja nam je da se u budućnosti na nekoj od sljedećih konferencija kao tema i segment pametnih gradovi obrade i elementi pristupačnosti gradova osobama s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima: