Inkluzivni online Festival Film svima svugdje online

Inkluzivni online Festival Film svima svugdje online

18. svibnja 2022.Kategorije: Novosti

Inkluzivni online Festival Film svima svugdje online

Na online Festivalu održanom putem Zoom platforme 18. svibnja 2022. godine nagrađeni su sudionici Film svima svugdje online i prikazani najbolji inkluzivni filmovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama.

Riječ je o završnoj aktivnosti, online Festivalu Film svima svugdje online, kojim su završene projektne aktivnosti projekta Film svima svugdje online udruge Filmaktiv i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko goranske županije.

Film svima svugdje online Festival rezultat je istoimenog projekta kojeg su Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije provodili proteklih godinu dana u osnovnim i srednjim školama na području Rijeke, Istre i Gorskog kotara. Projektom su sudionici osnaženi u području inkluzivnih kulturnih praksi s naglaskom na audiovizualnu i medijsku kulturu, a savladali su i osnove hrvatskog znakovnog jezika.

Filmovi su dostupni na Vimeo i YouTube kanalima projekta Film svima svugdje online te udruge Filmaktiv.

Ujedno je predstavljen i izrađeni Priručnik o online edukaciji na temu medijske kulture s uporištem u filmskoj prilagodbi za gluhe i nagluhe osobe.

Inkluzivnom online Festivalu Film svima svugdje online prisustvovala je savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda Rijeka.

Podijelite ovu objavu s drugima: