Inkluzivna farma – temelj samostalnog života

Završna konferencija projekta INKLUZIVNA FARMA – TEMELJ SAMOSTALNOG ŽIVOTA koji je zadnje dvije godine Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije provodila u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinjom održala se 3. lipnja 2022. na prostoru Inkluzivne farme u Hrastovici.
Cilj projekta bio je poboljšati socio – ekonomske i životne uvjete osoba s invaliditetom, djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge Inkluzivne farme i pripadajućih sadržaja na području grada Petrinje.
Projekt “Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života” prijavljen je i odobren u sklopu Poziva „Razvoj i provedba programa za Socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Europski socijalni fond, a provodio se od 7. travnja 2020. do 7. lipnja 2022. godine te su mu dodijeljena sredstva u iznosu 1.490.540,00 kuna.
Inkluzivna farma ogledni je i inovativan primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program poludnevnog boravka za mlade i odrasle osobe s invaliditetom u prirodi. Kroz neformalne oblike obrazovanja i jačanja osobnih životnih kompetencija za uzgoj, preradu, obradu i pripremu povrća, bobičastog sitnog voća i aromatičnog bilja u projektu pridonosi se unaprjeđenju socijalne uključenosti osoba s invaliditetom s ciljem unaprjeđivanja životnih vještina kojima će stvoriti preduvjete za ravnopravno sudjelovanje u društvu i neovisan život.
Više o projektu možete pročitati na poveznici https://inkluzivnafarma.eu/projekt

Prilagodba