INA – Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

INA – Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

21. listopada 2023.Kategorije: Novosti

U Ini je 13. listopada 2023. godine prigodnim događanjem za zaposlenike obilježen Međunarodni dan bijelog štapa.

U prepunoj dvorani Upravne zgrade Ine u Zagrebu okupljenima zaposlenicima je prikazana predstava u kojoj je Kazališna udruga MIST – MIST teatar na vrlo zabavan, edukativan i lako razumljiv način predstavila izazove s kojima se svakodnevno susreću slijepe i slabovidne osobe. U predstavi su glumile i slijepe studentice Adriana i Kristina koje su svoje studentske prakse uspješno odradile u Ini. Posebni gosti događanja bili su Gemma i Gracie, budući psi pomagači koji se trenutno nalaze na socijalizaciji kod zaposlenika Ine, Tine Janjiš i Damira Gregurića, a koji su predstavili pse i na zanimljiv način kroz fotografije iz svakodnevnog života i priče objasnili po čemu se ovi psi razlikuju od uobičajenih pasa ljubimaca.

U svom pozdravnom govoru član Uprave Ine Miro Skalicki je istaknuo kako Inino zagovaranje i provođenje politika raznolikosti i uključenosti nije samo deklarativno, nego realno i stvarno. Kao posebno vrijedni primjeni izdvojene su provedbe različitih aktivnosti vezanih za zapošljavanje osoba s invaliditetom i povećanje kvalitete njihova života, omogućavanje prakse studentima s invaliditetom, kreiranje internog edukativnog vodiča „Svatko je bitan – uvod u svijet naših kolega s invaliditetom“,  te također i svakodnevno osiguravanje potrebnih uvjeta rada zaposlenicima (kao na primjer omogućavanje parkiranja automobila na parkirnim mjestima najbližim radnom mjestu).

Na događanju je prisustvovao i zamjenik pravobranitelja za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić koji je u svom obraćanju istaknuo kako je neizmjerno bitno da ovako velika i važna kompanija, kao što je Ina, vodi brigu o osobama s invaliditetom i kao svojim zaposlenicima i kao korisnicima brojnih usluga. Ugodno iznenađeni opsegom i brojem aktivnosti usmjerenih na osiguravanje raznolikosti i uključenosti, možemo se samo nadati da će u budućnosti i druge tvrtke na ovaj način prepoznati važnost osiguravanja jednakih mogućnosti za sve svoje zaposlenike.

Podijelite ovu objavu s drugima: