Film svima turneja inkluzivnih filmova

Film svima turneja inkluzivnih filmova

18. srpnja 2023.Kategorije: Novosti

Film svima turneja projekt je riječke udruge Filmaktiv koji se provodi kroz dugogodišnji inkluzivni program Film svima u 2023. godini. Film svima ima priliku prikazati inkluzivne filmove dostupne gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama diljem Hrvatske.

Film svima turneja do sada se održala u Puli kroz program Kino Katarina, u Međimurju u Kreativno edukativnom centru Murai te u Varaždinu u Filmsko-kreativnom studiju VANIMA. U Filmsko-kreativnom studiju VANIMA je održana radionica inkluzivnih kulturnih praksi kroz primjer prilagodbe filmova za gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe.

Ujedno je održana besplatna projekcija inkluzivne verzije filma Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević, prilagođena za gluhe i nagluhe osobe.

Iduće gostovanje Film svima turneje održati će se 18. i 19. kolovoza 2023. godine u  Kući Klajn u Klanjcu gdje će biti održana posljednja ovogodišnja stanica inkluzivne Film svima turneje.

Film svima turneja teži senzibilizaciji za potrebe ranjivih društvenih skupina te poticanja solidarnosti i inkluzivnosti na široj društvenoj razini.

Projekt se provodi u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Podijelite ovu objavu s drugima: