Festival inkluzivne scene

Festival inkluzivne scene projekt je kojim Plesna grupa Magija (članovi Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka) osnažena s partnerima projekta i profesionalnim plesačima nastavlja svoj rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti.

Cilj projekta je dodati novu dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije te nastojati osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima.

Umjetnička manifestacija održava se sedmu godinu za redom u Rijeci, a otvorena je 2. lipnja 2022. godine inkluzivnom plesnom radionicom Neko drugo ja.
Ove godine je program proširen i na Dječje popodne, u kojem djeca mogu doživjeti iskustvo plesne inkluzije te razviti senzibilitet i naučiti prihvaćati drugačije od sebe. Festival se odvija u Dječjoj kući i Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci od 2. do 4. lipnja te 25. lipnja.

Plesnoj predstavi namijenjenoj djeci i mladima Neobične ljubavi u izvedbi plesnog kolektiva DIVERT prisustvovale su iz Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom Rijeka stručna suradnica Klara Senčanin te savjetnica Tea Rubeša.

Prilagodba