Dodjela nagrada HUPDOP za društveno odgovorno poslovanje

Dana 14. prosinca 2018. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin održana je svečana dodjela nagrada Hrvatske udruge poslodavaca tvrtkama za društveno odgovorno poslovanje (HUP DOP). Dodijeljeno je ukupno osam nagrada u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki te u četiri područja: briga za okoliš, briga za zaposlenike, briga za zajednicu te promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Tvrtka Heineken Hrvatska osvojila je Veliku nagradu HUP-a, a uručili su je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca. Na svečanoj dodjeli sudjelovali su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat koji su, uz predstavnike HUP-a, također dodijelili nagrade dobitnicima.
Nagrađivanjem najboljih primjera društveno odgovornog poslovanja, HUP promiče i potiče njihovu sve širu primjenu u Hrvatskoj, kako bi od održivih principa poslovanja koristi imale i tvrtke i zajednice, što je interes svih dionika društva. U sklopu događaja, dodijeljene su i nagrade Sjaj koje dodjeljuju Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska, HUP i Global Compact mreža Hrvatska, tvrtkama koje su na digitalnoj platformi istaknule dobre prakse društveno odgovornog poslovanja.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanoj dodjeli nagrada nazočile su pravobraniteljica Anka Slonjšak, zamjenica Mira Pekeč-Knežević i savjetnica Natalija Krajnović.

Prilagodba