Dan Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu

Dan Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu

26. travnja 2022.Kategorije: Novosti

Dan Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu

U velikoj dvorani Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu održana je dana 26. travnja 2022.g. svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Sveučilišnog odjela. Navedenom prigodom je Odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu dodijelio posebnu zahvalnicu udruzi Liberato koju je osnovala nekolicina studenata navedenog Odjela u svrhu promicanja pristupačnosti za osobe s invaliditetom.
Udruga Liberato ujedno je predstavila nekoliko projekata poboljšanja pristupačnosti među kojima se ističe Liberato Map – interaktivna mapa za osobe s invaliditetom koja nudi informacije o pristupačnim objektima i lokacijama u četiri grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te najnoviji projekt LiberatoTech- interaktivni kiosk na solarni pogon koji prikazuje LiberatoMap ili po potrebi drugi sadržaj, a koji je u potpunosti prilagođen osobama s različitim oblicima invaliditeta te može biti postavljen na bilo kojoj frekventnoj lokaciji u svrhu pružanja informacija o pristupačnosti ili drugom sadržaju relevantnom za osobe s invaliditetom.
Prototip Liberato Techa izrađen je uz podršku Odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu i postavljen ispred zgrade Odjela, a za naglasiti je i da je Odjel odnedavno znatno unaprijedio pristupačnost vlastitih prostorija ugradnjom lifta uz financijsku podršku Splitsko-dalmatinske županije.

Podijelite ovu objavu s drugima: