„7. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha“ i Festival volontiranja

„7. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha“ i Festival volontiranja

5. prosinca 2018.Kategorije: Novosti

„7. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha“ i Festival volontiranja

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera projektom „7. VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha“ i Festival volontiranja koji se održao 5. prosinca 2018. godine u prostorima Hrvatskog doma Vukovar.
U projektu su sudjelovale udruge i ustanove koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjem na području Vukovarsko-srijemske županije: CZR „Mala Terezija“ Vinkovci, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Nuštar, Društvo osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ Gunja, OŠ Antuna Gustava Matoša Vinkovci, Udruga osoba s invaliditetom „Bubamara“ Vinkovci, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ Vukovar, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja, Dječji dom Sveta Ana Vinkovci, Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar te Zajednica Vjera i svjetlo „Lađica“ Vukovar.
U uvodnom dijelu programa festivala okupljenima se obratio savjetnik pravobraniteljice Mario Burek koji je čestitao Udruzi „Golubica“ na gotovo 50 godina djelovanja i poduzimanja aktivnosti usmjerenih na poboljšanje položaja osoba s invaliditetom. Savjetnik pravobraniteljice istaknuo je kako upravo ovakvi projekti mogu biti primjer i putokaz i ostalim organizacijama civilnog društva i institucijama (lokalnim i državnim) kako uz zajedničko djelovanje i suradnju možemo mijenjati naše društvo na bolje.
Program festivala obuhvaćale su zanimljive dramske, plesne i glazbene izvedbe kojima su članovi i korisnici predstavili rad svoje udruge tj. ustanove. Uz navedeno, posjetitelji su mogli posjetiti i Sajam stvaralaštva na kojemu su bile izložene rukotvorine korisnika UZOSIO Golubica Vukovar.
Tijekom priprema sudionika za sam festival i prilikom odvijanja istog ostvario se cilj projekta, a to je da se kroz međusobno druženje potakne socijalizacija i integracija korisnika u lokalnu zajednicu, te poboljša suradnja i razmjena iskustava srodnih ustanova i udruga na razini Vukovarsko-srijemske županije promovirajući volonterski rad.

Podijelite ovu objavu s drugima: