7. Dekica za snove

7. Dekica za snove

21. rujna 2023.Kategorije: Novosti

U organizaciji Udruge „Smiješak za sve“ održano je 20. rujna 2023. godine događanje „7. Dekica za snove“. Radi se o organiziranoj aktivnosti tijekom koje na brojnim zelenim površinama s djecom zajedno čitaju književnici, volonteri, profesori i glumci, sve s ciljem poticanja djece i mladih na čitanje i volontiranje. Ove se godine tako čitalo u Zagrebu na Maksimiru, Zrinjevcu, Bundeku, Jarunu, zatim u Laduču i Dugom Selu.

Udruga „Smiješak za sve“ djeluje od 2013. godine, a trenutno okuplja oko 170 volontera koji predano svake večeri, 365 dana u godini, bez obzira na vremenske prilike, radne i neradne dane, kao tete i stričeki pričalice dolaze na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom Sestara milosrdnica i Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj i čitaju djeci priče, nastojeći im uljepšati vrijeme koje tamo moraju provoditi. Kroz projekte “Volontiram, dakle jesam!” i “Dekica za snove” trude se s vrijednostima volontiranja upoznati sve generacije kako bi i sve njih zarazili – osmijehom. Nakon potresa koji je pogodio Petrinju Udruga „Smiješak za sve“ je u Centru Novoga života u Petrinji 2021. godine osnovala i pokrenula Smiješkovu knjižnicu, kao mjesto gdje se svakodnevno održavaju različite aktivnosti posuđivanja knjiga, održavanja radionica za djecu i mlade te pomoć u učenju i čitanju lektire.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na „7. dekici za snove“ je djeci čitao i zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: