37. temeljni tečaj pravosudne policije

37. temeljni tečaj pravosudne policije

28. lipnja 2021.Kategorije: Novosti

37. temeljni tečaj pravosudne policije

U Zatvoru u Zagrebu 28. lipnja 2021. godine zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je predavanje polaznicima 37. temeljnog tečaja pravosudne policije. Polaznici tečaja su 14 vježbenika iz Zatvora u Zagrebu te jedan vježbenik iz Zatvora u Puli- Pola. Tečaj je započeo 12. travnja, a trajati će do 28. srpnja 2021. godine. Osim u Centru za izobrazbu, nastava se održava u sportskoj dvorani i streljani Zatvora u Zagrebu, a sastoji se od ukupno 516 sati teorijske nastave i vježbi.

Tijekom trosatnog izlaganja o „Osobama s invaliditetom u zatvorskom sustavu“ zamjenik pravobraniteljice predstavio je rad i nadležnosti pravobraniteljskih institucija, a posebno Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, te međunarodni i nacionalni pravni okvir ostvarivanja prava osoba s invaliditetom. Također, govorilo se o posebnostima prilikom postupanja s osobama različitih vrsta invaliditeta, načinima djelotvorne i ispravne komunikacije, kao i praktičnim primjerima iz rada pravosudnih policajaca.

Sudjelovanje u realizaciji programa temeljnog tečaja za pravosudnu policiju nastavak je suradnje Pravobranitelja za osobe s invaliditetom s Centrom za izobrazbu Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave. Predavanje o „Osobama s invaliditetom u zatvorskom sustavu“ odlično je ocijenjeno od strane sudionika, a smatra se i vrlo bitnim za podizanje razine ukupnih kompetencija pravosudnih policajaca za rad sa zatvorenicima u kaznenim tijelima.

Podijelite ovu objavu s drugima: