18. susret osoba s invaliditetom „Križevci 2018“

18. susret osoba s invaliditetom „Križevci 2018“

7. rujna 2018.Kategorije: Novosti

18. susret osoba s invaliditetom „Križevci 2018“

U Križevcima je 7. rujna održan tradicionalni susret osoba s invaliditetom Hrvatske pod nazivom „Križevci 2018“. Bio je to 18 put da se susret, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Križevci (UIK), održava u Križevcima povodom blagdana sv. Marka Križevčanina, zaštitnika Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Zanimljivi program susreta omogućio je druženje osoba s invaliditetom, njihovih obitelji i predstavnika organizacija i udruga koje zagovaraju interese osoba s invaliditetom iz čitave Hrvatske. Nakon okupljanja sudionici susreta sudjelovali su na svečanom misnom slavlju koje je održano na Strossmayerovom trgu, a kojem je prethodila procesija do glavnog gradskog trga.

Podršku susretu dali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici gradonačelnika Grada Križevaca Danijel Šaško i Mario Martinčević, saborski zastupnici Ljubica Lukačić i Branko Hrg.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom susretu je prisustvovao i pozdravnu riječ održao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: