18. Festival jednakih mogućnosti

18. Festival jednakih mogućnosti

21. svibnja 2019.Kategorije: Novosti

18. Festival jednakih mogućnosti

U Zagrebu je 21. svibnja 2019. godine u organizaciji Društva tjelesnih invalida otvoren 18. Festival jednakih mogućnosti (F=M). Ovaj Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te edukacijskim-rekreacijskim i sportskim igrama. Upravo je svrha Festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Ovogodišnji 18. tradicionalni Festival održava se od 21. do 23. svibnja na prostoru Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Tijekom cjelodnevnih programa koji se održavaju od 10,00 do 22,00 sata nastupiti će preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom. Društvu tjelesnih invalida i svim volonterima treba čestitati na tome što nas iz godine u godinu podsjećaju da jesmo i da trebamo biti društvo jednakih mogućnosti za sve. Treba istaknuti i kako je kroz dragovoljni rad na Festivalu, utemeljenom na filozofiji socijalnog pristupa u rješavanju problematike izoliranih društvenih skupina, do sada educirano preko 2.000 ciljanih volontera i vjerojatno budućih stručnjaka, što je svakako odličan ulog za budućnost.

Program festivala možete pronaći na poveznici: http://fm.dti.hr/program-festivala-jednakih-mogucnosti/

Na otvorenju festivala s pozornice glavnog zagrebačkog trga nazočnima se u ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom uvodno obratio zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave