Završna konferencija projekta „eRadio za drugu šansu“

Završna konferencija projekta „eRadio za drugu šansu“

13. prosinca 2021.Kategorije: Novosti

Završna konferencija projekta „eRadio za drugu šansu“

Sveučilište Sjever organiziralo je 13. prosinca 2021. godine online završnu konferenciju projekta „eRadio za drugu šansu“ kojeg je sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a).

Voditeljica projekta, doc. dr. sc. Željka Bagarić, istaknula je kako su projektom razvijani inkluzivni potencijali medija zajednice za društveno uključivanje kroz osnaživanje kapaciteta novinara i povećanu kvalitetu medijskih sadržaja studentskog internetskog Radia Pressedan, kao i povećanje prepoznatljivosti ranjive skupine povratnica i povratnika s odsluženja kazne zatvora u društvu s ciljem njihove potpune reintegraciji u zajednicu. Radi se jedinstvenom inovativnom projektu koji je posljednjih godinu dana svojim radijskim emisijama izazvao veliko zanimanje u općoj i stručnoj javnosti te pozicionirao Sveučilište Sjever u domenu potpore društvene inkluzije ranjivih skupina, ali i inovativne metodologije iskustvenog učenja i edukacije budućih medijskih stručnjaka u tom kontekstu.

Tijekom provedbe projekta koji započeo 1. listopada 2020. godine i koji će trajati do 31. prosinca 2021. godine, članovi ciljne skupine koju su činili medijski djelatnici (novinari), dodatno su se imali prilike osvijestiti i senzibilizirati o izazovima i problemima s kojima se susreću povratnici s odsluženja kazne zatvora u cilju svoje integracije u zajednicu i postizanja društveno prihvatljivih oblika ponašanja. Također, u okviru projekta se radilo i na podizanju profesionalnih kompetencija za korektnu medijsku reprezentaciju ove društvene ranjive skupine. Naime, o ovim temama danas se često izvještava na pogrešan način s isključivo senzacionalističkim pristupom.

U okviru projekta proizvedene su ukupno 72 podcast epizode koje su dostupne online i koje se mogu pronaći na mrežnoj stranici projekta https://eradio-za-drugu-sansu.unin.hr/ , konkretno na poveznici: https://eradio-za-drugu-sansu.unin.hr/emisije/ . Isto tako u okviru projekta na lokaciji Studentskog centra Koprivnica potpuno je opremljen i moderniziran internetski radijski studio koji ostaje u vlasništvu internetskog studentskog Radio Pressedan.

U ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom završnoj konferenciji projekta je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić koji je čestitao Sveučilištu Sjever, voditeljici projekta doc. dr. sc. Željka Bagarić i projektnom timu na iznimno uspješno okončanom projektu te prepoznatom ogromnom trudu i entuzijazmu uloženom u realizaciju projektnih aktivnosti. Istaknuo je nadu da će ovaj projekt u bliskoj budućnosti imati u svoj nastavak.

Podijelite ovu objavu s drugima: