Završena je Mliječna staza 2022.

Završena je Mliječna staza 2022.

4. listopada 2022.Kategorije: Novosti

Završena je Mliječna staza 2022.

Ovogodišnjom humanitarnom utrkom UNICEF-a prikupljana su sredstva za razvoj sustava podrške mentalnom zdravlju djece i mladih, što je podržala i Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom. Na ovogodišnjoj virtualnoj utrci iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom je sudjelovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Nakon 10 dana završena je šesta po redu UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza 2022. Ove je godine, od 9. do 18. rujna, virtualno na utrci sudjelovalo više od 6.600 sudionika, među kojima su bili brojna djeca i mladi, osnovne i srednje škole, rekreativci i sportaši, stručnjaci, udruge, javne osobe, a koji su zajedno i simbolično prikupljali zelene vrpce u znak podrške.

Hodajući, trčeći, plivajući i vozeći se za mentalno zdravlje djece i mladih prikupljeno je 60.282 zelenih vrpci, a UNICEF je kao organizator kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki tijekom ukupno tri mjeseca trajanja kampanje prikupio 1,1 milijun kuna. Prikupljena sredstva biti će uložena u podršku programu PoMoZi Da koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina za više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što može pozitivno i izravno utjecati na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Podijelite ovu objavu s drugima: