Započeo Erasmus+ projekt “Kreni na zeleno…”

Započeo Erasmus+ projekt “Kreni na zeleno…”

10. siječnja 2023.Kategorije: Novosti

Započeo Erasmus+ projekt “Kreni na zeleno…”

Prvi partnerski sastanak kojim je započela provedba Erasmus+ projekta „Kreni na zeleno…“ (eng. Go On Green..) održan je online 10. siječnja 2023. godine. Projekt je to koji će se provodi od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine u okviru programa Erasmus+, Ključna aktivnost 2.: Partnerstva za suradnju – Mala partnerstva na područjima Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ovom projektu, kojeg sufinancira Europska unija, Agencija za mobilnost i programe Europske unije dodijelila je 60.000,00 EUR-a. Koordinator projekta je Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, a partneri na projektu su Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), Hrvatski savez gluhih i nagluhih (HSGN) i Pravobranitelj za osobe s invaliditetom (POSI).

Ciljanu skupinu projekta čine osobe koje rade s mladima s invaliditetom, zaposleni u SOIH-u i partnerskim organizacijama, koje nazivamo Youth Worker-i, kao i mlade osobe s invaliditetom iz Hrvatske i Srbije. Naši Youth Workeri su osobe koje u svom svakodnevnom radu neposredno komuniciraju s mladima, organiziraju aktivnosti, potiču ih na sudjelovanje u zajednici i zagovaraju njihova prava. Kroz ovaj projekt oni će imati prilike dodatno unaprijediti svoja znanja i prenijeti ih mladima s invaliditetom kao pokretačima budućih promjena u svojim zajednicama. S druge strane mlade osobe s invaliditetom će kroz razne edukativne sadržaje projekta biti još više potaknute da zajedno utječu i na ekološku osviještenost zaposlenika udruga osoba s invaliditetom.

Kao opći cilj projekta postavljen je zadatak da se kroz aktivizam mladih s invaliditetom i Youth Workera podigne razina svijesti o važnosti brige o okolišu i potakne zeleno djelovanje u udrugama osoba s invaliditetom. Uz sve to specifičnim ciljevima unaprijediti će se znanja Youth Workera i mladih s invaliditetom o zelenom i održivom razvoju, osnažiti za promjenu paradigmi poslovanja ureda i primjenu zelenih standarda u radu i svakodnevnom djelovanju zaposlenika udruga osoba s invaliditetom, potaknuti aktivizam mladih s invaliditetom u zajednici vezano za očuvanje okoliša te
uspostaviti međunarodnu suradnju mladih s invaliditetom i Youth Workera u zelenom djelovanju. Također raditi će se na razvoju metode rada za zeleno zagovaračko djelovanje Youth Workera i mladih s invaliditetom i poticati inkluzivno volontiranje mladih s invaliditetom i volontiranje Youth Workera.

I osobe s invaliditetom mogu značajno doprinijeti povećanju razine svijesti o važnosti brige o okolišu i potaknuti zeleno djelovanje.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave