Zadar, Wingsfo Life World Run, 3. svibnja 2020.

Sedmi put u Zadru se 3. svibnja 2020. godine održava utrka Wings for Life World Run. Jedan dan i jedna utrka na kojoj se samo u Zadru očekuje 9.000 trkačica i trkača, svi samo s jednim ciljem – malim doprinosom učiniti svijet boljim trčeći za one koji to ne mogu. Ova globalna utrka održava se istovremeno na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je posebna i po tome što za sudionike nema cilja, a završava ju baš svatko u onom posebnom trenutku kada ga sustigne i prestigne presretačko vozilo.

Važno je znati kako je stopostotna vrijednost iznosa svih plaćenih startnina za utrku namijenjena zakladi Wings for Life koja se bavi istraživanjima leđne moždine i koja financira brojna istraživanja s ciljem otkrivanja lijeka za bolesti i izlječenje ozljeda leđne moždine. O ozljedama leđne moždine danas znamo mnogo više, a početak svibnja već je tradicionalno postao termin rezerviran za utrku koja pomiče granice trčanja, ali prije svega potiče razumijevanje, pozitivu, potporu i zajedništvo.

I 2020. godine Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom priprema se za zajedničko sudjelovanje na utrci, pa svi zainteresirani mogu se prijaviti i biti dijelom našeg POSI TEAM 2020. Rane prijave sa startninom od 140,00 kuna traju do 15. siječnja 2020. godine, nakon čega će startnine iznositi 180,00 kuna.

Više informacija o samoj utrci možete pronaći na poveznici: https://www.wingsforlifeworldrun.com/hr

Prilagodba