XVII. susret udruga osoba s invaliditetom Hrvatske „Bjelovar 2024“

XVII. susret udruga osoba s invaliditetom Hrvatske „Bjelovar 2024“

17. lipnja 2024.Kategorije: Novosti

U Bjelovaru je 14. lipnja održan XVII. susret udruga osoba s invaliditetom Hrvatske „Bjelovar 2024“. Organizatori susreta, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, ovom su prilikom u okviru prigodnog kulturno, zabavnog i sportskog programa održali i Dan otvorenih vrata udruge gdje su predstavili svoj rad i aktivnosti.

Sportska natjecanja održana su u disciplinama viseća kuglana, pikado i igri nabaci krugove, a ovo susret je bio izvrsna prilika za druženje i izmjenu iskustava članova udruga osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske.

Sudionike susreta uvodno su pozdravili predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel, pomoćnik pročelnice Upravnog odbora za zdravstvo, demografiju i mlade Bjelovarsko-bilogorske županije Vladimir Božić i pravobranitelj za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić, koji je susret i otvorio.

Na početku susreta održana je i podjela certifikata osobnim asistenticama i asistentima koji su završili nedavno održano edukaciju SOIH – Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Ova edukacija predstavlja još jedan korak prema unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom u Bjelovaru, pružajući podršku osobnim asistentima i osiguravajući da korisnici dobiju najbolju moguću skrb i podršku.

Domaćini susreta, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, dobrovoljna je, neprofitna udruga građana za pomoć i unapređenje kvalitete življenja osoba s tjelesnim invaliditetom. Oblik je to dobrovoljnoga organiziranja članstva radi zaštite i promicanja zajedničkih zdravstvenih, socijalnih, humanitarnih i drugih interesa i ciljeva. Udruga djeluje na području Grada Bjelovara i gravitirajućih općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Šandrovca, Severina, Zrinskog Topolovca, Velikoga Trojstva i Velike Pisanice, te na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno područjima Čazme, Garešnice, Bereka, Hercegovca, Ivanske, Štefanja i Velike Trnovitice.

Podijelite ovu objavu s drugima: