Wings for Life World Run 2022.

Nakon pauze zbog dviju pandemijskih godina, u Zadru je 8. svibnja 2022. godine po sedmi put uživo održana globalna utrka Wings for Life World Run. Ove se nedjelje tako u isto vrijeme trčalo na šest kontinenata, u 165 različitih zemalja, 12 vremenskih zona, te na sedam službenih utrka. Među jednom od najljepših svakako je bila zadarska utrka na kojoj je sudjelovalo 5.000 trkača. Među sudionicama iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom bili su i članovi POSI TEAM 2022., Toni Jelinić i Darijo Jurišić.

Uz izvrsnu organizaciju na lijepoj već tradicionalnoj stazi i ove su godine zajedno trčali rekreativci, vrhunski sportaši i trkači svih uzrasta, kao i natjecatelji u kolicima koji su se ravnopravno natjecali u ovoj utrci bez klasičnog cilja, gdje presretački automobil kreće na stazu 30 minuta nakon starta i sam predstavlja pomični cilj koji dostiže sve sudionike. Ove godine na zadarskoj utrcipresretaču su najdalje „pobjegli“ Tomasz Osmulski iz Poljske s pretrčanih 57 kilometara u muškoj i Wioletta Paduszynska, također iz Poljske, s pretrčana 43 kilometra u ženskoj kategoriji. U kategoriji sudionika u kolicima najbolji su bili Ante Kolunđija s prijeđena 23 kilometra i Lukrecija Tomušić s prijeđenih 13 kilometara.

Prema informacijama od službenog organizatora, Red Bulla-a: „Čak 161 892 sudionika globalno ove nedjelje prikupilo je 4,7 milijuna eura, a stopostotna vrijednost startnina i donacija namijenjena je zakladi Wings for Life, koja financira obećavajuća klinička istraživanja ozljeda leđne moždine, s ciljem pronalaska lijeka. Zahvaljujući istraživanjima financiranima od Wings for Life zaklade, poput istraživanja Stimulation Movement Overground (STIMO) koje se trenutno provodi u Švicarskoj, dosad su tri natjecatelja s ozljedama leđne moždine, David Mzee, Michel Roccati i Gert-Jan Oskam uspjeli nastupiti na Wings for Life World Run utrci vlastitim snagama, bez pomoći invalidskih kolica.“
(Izvor: https://www.redbull.com/hr-hr/wings-for-life-world-run-utrka-u-zadru-2022 )

Sljedeće godine Wings for Life World Run 2023. imati će svoje posebno, ukupno deseto izdanje, koje će se održati u nedjelju, 7. svibnja 2023. godine, kad ćemo opet svi imati priliku trčati za one koji ne mogu. Sve informacije o ovogodišnjoj utrci, kao i najavu sljedeće utrke 2023. godine možete pronaći na stranici: www.wingsforlifeworldrun.com .

Wings for life world run
Prilagodba