Virtualna utrka – UNICEF Mliječna staza 2020.

Virtualna utrka – UNICEF Mliječna staza 2020.

3. rujna 2020.Kategorije: Novosti

Virtualna utrka – UNICEF Mliječna staza 2020.

U organizaciji UNICEF-a od 5. do 20. rujna održava se humanitarna utrka Mliječna staza 2020. Ove pandemijske godine Mliječna će staza po prvi put okupiti cijelu Hrvatsku, a sudjelovati virtualno uz aplikaciju atlasGo mogu svi. Ovoga puta nije najvažnija brzina nego što prije trčeći, hodajući ili vozeći kolica, bicikl, romobil, doći do cilja.

Ovogodišnji cilj utrke je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije. Za djecu s teškoćama u razvoju presudno je da stručnu podršku dobiju od najranije dobi. Pravovremena podrška za njih čini razliku između mogućnosti i života na margini društva. Tu priliku djeca s teškoćama imaju samo jednom u životu. U Hrvatskoj mnoga od njih još uvijek nemaju pristup podršci koju trebaju i propuštaju svoju priliku. Zato je cilj ovogodišnje utrke da svako dijete u najbržem vremenu dobije podršku koju treba. Senzorne sobe za provođenje terapijskog postupka djeci s teškoćama pomažu razviti socijalne vještine, osjetilno-motoričke sposobnosti, utječu na poboljšanje u ponašanju, komunikaciji i interakciji s drugima, što je ključno za njihov cjelokupni razvoj i sudjelovanje u svakodnevnom životu

Sredstva prikupljena putem Mliječne staze 2020. uložit će se u nabavu senzorne opreme i otvaranje senzornih soba za djecu s teškoćama u Hrvatskoj i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije.

Video prilogom pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak je zahvalila UNICEF-u na nastavljanju tradicije održavanja ove humanitarne utrke i odabiru tako važnog cilja za djecu s teškoćama u razvoju. Također, pravobraniteljica je posebno zahvalila svim sudionicama i sudionicima na volji i trudu koji će uložiti u ovogodišnju utrku skupljajući kilometre prema cilju.
Video prilog možete pogledati ovdje.

Virtualna Mliječna staza započinje 5. rujna i završava 20. rujna 2020. godine i odvijat će se tisućama staza po cijeloj Hrvatskoj, za jedan zajednički cilj – da djeca s teškoćama postanu djeca mogućnosti.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave