Video materijal „Smjernice za komunikaciju s osobama s invaliditetom“

Video materijal „Smjernice za komunikaciju s osobama s invaliditetom“

14. veljače 2022.Kategorije: Novosti

Video materijal „Smjernice za komunikaciju s osobama s invaliditetom“

Ravnateljstvo policije je temeljem upućene preporuke pravobraniteljice za osobe s invaliditetom o potrebi edukacije policijskih službenika o načinu komunikacije kao i ophođenju policijskih službenika prema osobama s invaliditetom izradilo video materijal „Smjernice za komunikaciju s osobama s invaliditetom“. Video je nastao u suradnji sa organizacijama civilnog društva koje se bave pojedinom vrstom invaliditeta te su temeljem njihovih preporuka izrađeni letci „Smjernice za komunikaciju“ i „Termini koji se koriste u komunikaciji s osobama s invaliditetom“, a ujedno su izrađene i upute o postupanju.
Obavještavamo vas kako sve izrađene materijale možete preuzeti na linku https://mup.gov.hr/vijesti/video-medjunarodni-dan-osoba-s-invaliditetom/287402.
Pozdravljamo inicijativu Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova koja ima za cilj podizanje svijesti i edukaciju policijskih službenika o poštivanju dostojanstva i zaštiti temeljnih ljudskih prava osoba s različitim vrstama invaliditeta. Ispravnim ophođenjem i komunikacijom kao i oslovljavanjem osoba s invaliditetom te djece s teškoćama u razvoju omogućuje se poštivanje njihova dostojanstva, ali i prihvaćanje njihove različitosti, ne doživljavajući ih kroz njihov invaliditet već ravnopravno kao i svaku drugu osobu. Pristupačnost informacija kao i bolja informiranost od velike je važnosti kako bi svaka osoba s invaliditetom mogla puno i učinkovito sudjelovati i biti uključena i sva područja života kao i osobe bez invaliditeta.
Izrađene materijale smatramo kvalitetnim i potrebnim te podržavamo i preporučamo njihovo korištenje u daljnjim edukacijama policijskih službenika te ujedno pozivamo sve zainteresirane osobe da pogledaju materijale koji se nalaze na prethodno navedenom linku.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave