Uvodna konferencija novog projekta Državne škole za javnu upravu

Uvodna konferencija novog projekta Državne škole za javnu upravu

29. siječnja 2022.Kategorije: Novosti

Uvodna konferencija novog projekta Državne škole za javnu upravu

Uvodna konferencija projekta Državne škole za javnu upravu „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji Državne škole za javnu upravu“ održana je online 28. siječnja 2022. godine.

Ovaj je projekt ukupne vrijednosti od 14.702.600,00 kn, od čega se 12.497.210 kn ili 75% sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca s osnovnim ciljem jačanje kapacitete državne i javne uprave kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti sustava edukacija uspostavom funkcionalne platforme za e-učenje. Platforma će u budućnosti omogućiti brzu online prijavu polaznika, kvalitetnije planiranje i organizaciju programa izobrazbe, smanjenje troškova fizičkog dolaska na edukacije, centralno upravljanje korisnicima, sadržajima, izvještajima i sl. Kroz projektne aktivnosti planirano je educirati 2.000 državnih i javnih službenika, razviti dvije nove usluge (platforma za e-učenje i nova mrežna stranica), te unaprijediti organizacija rada Državne škole za javnu upravu.

Tijekom konferencije istaknuto je kako je za kvalitetu javne uprave neophodno kontinuirano ulaganje u znanja na svim razinama, od službenika do čelnika. Kao inovativan alat predstavljeno je e-učenje koje pruža velike mogućnosti ukoliko mu se pristupi na ispravni način (uz smanjenje troškova, fleksibilnost i bolju dostupnost). Upravo e-učenje ima veliki potencijal za stvaranje kreativnih službenika, a kreativni službenici su preduvjet za inovacije i kvalitetu u javnoj upravi.

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom već godinama sudjeluje u implementaciji programa koji se provode i u okviru Državne škole za javnu upravu, pa ovim putem ističemo da je od nedavno, ugradnjom podizno/spuštajuće platforme ulazni prostor Državne škole za javnu upravu u Medulićevoj ulici u Zagrebu učinjen pristupačnim za predavače i sudionike koji se kreću u invalidskim kolicima i/ili imaju smanjenu mogućnost kretanja.

Konferenciji su iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovali zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić i savjetnik Fabija Kraljević.

Podijelite ovu objavu s drugima: