Usluga izdavanja potvrda za osobe s invaliditetom putem sustava e-Građani

Usluga izdavanja potvrda za osobe s invaliditetom putem sustava e-Građani

12. veljače 2021.Kategorije: Novosti

Usluga izdavanja potvrda za osobe s invaliditetom putem sustava e-Građani

Osobe s invaliditetom od sada imaju mogućnost putem sustava e-Građani i e-usluge Potvrde iz registra za osobe s invaliditetom zatražiti nekoliko različitih elektroničkih potvrda. Potvrde se izdaju ovisno o svrsi zahtjeva te predstavljaju dokaz o aktualnom statusu osobe u Registru osoba s invaliditetom.
Usluzi se može pristupiti preko portala e-Građani. Ovo je usluga značajne razine sigurnosti (3) i možete joj pristupiti vjerodajnicama značajne i visoke razine sigurnosti (3 i 4).
Dostupne su sljedeće elektroničke potvrde:
Potvrda u svrhu zapošljavanja – izdaje se u svrhu zapošljavanja kao dokaz o zadovoljavanju odredbi Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja očevidnika zaposlenih osoba s invaliditetom.
Potvrda u svrhu subvencioniranja kredita – izdaje se u svrhu subvencioniranja kredita kao dokaz o visini oštećenja organizma sukladno Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita.
Potvrda o upisu u Registar – izdaje se u opće svrhe kao dokaz da je osoba upisana u Registar osoba s invaliditetom.
Za korištenje elektroničkih usluga u sustavu e-Građani potrebno je posjedovati jednu od vjerodajnica (sredstvo prijave u sustav). Pritom je minimalna razina sigurnosti pri autentifikaciji korisnika za uslugu izdavanja potvrda za osobe s invaliditetom 3. razina (vjerodajnice – elektronička osobna iskaznica, token i različiti certifikati).
U slučaju nemogućnost pristupa sustavu e-Građani, usluga se i dalje može zatražiti kontaktirajući Odjel za zaštitu zdravlja vulnerabilnih skupina Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (Registar o osobama s invaliditetom).

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave