Udruga slijepih Primorsko-goranske županije održala je Dan otvorenih vrata

Udruga slijepih Primorsko-goranske županije održala je Dan otvorenih vrata

1. lipnja 2023.Kategorije: Novosti

Prema riječima predsjednika Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, Emila Mandarića, Dan otvorenih vrata je način kojim se šalje snažna poruka i podiže razina svijesti o nužnosti uključivanja svih naših sugrađana u sve životne aktivnosti, bez obzira na teškoće koje imaju i prepreke koje ih u tome sprječavaju. Ujedno je i prigoda da se nositelje lokalne vlasti, predstavnike institucija, organizacija civilnog društva, građane i prijatelje upozna s uspjesima njihovih članova.

Danom otvorenih vrata posjetitelje educiraju na koji način pravilno pristupiti slijepoj osobi, kako uspostaviti komunikaciju sa njom te kako joj pružiti pomoć i podršku u određenim okolnostima.

Svoje djelovanje i rad na području Primorsko-goranske županije,  Udruga je usmjerila na  poboljšanje kvalitete života osoba oštećena vida,  povećanje uključenosti slijepih osoba u lokalnu zajednicu, i senzibiliziranje javnosti za njihovu problematiku i mogućnosti.

Danom otvorenih vrata predstavljena je izložba tiflotehničkih pomagala, izložba radova članova Kreativne radionice (preminulih i sadašnjih članova) te prezentacija rada na računalu sa hrvatskom govornom jedinicom i čitačem zaslona.

Danu otvorenih vrata Udruge slijepih Primorsko-goranske županije Rijeka, prisustvovala je i savjetnica Tea Rubeša iz Područnog ureda u Rijeci.

Podijelite ovu objavu s drugima: