U Splitu obilježen Nacionalni dan cerebralne paralize

Udruga osoba s cerebralnom paralizom „Srce“ u prostorijama Gradske knjižnice Marko Marulić u Splitu obilježila je 5. svibnja, Nacionalni dan cerebralne paralize.
Članovi Udruge Srce, inače poznati po svojim veselim i kreativnim scenskim izvedbama, predstavili su se i obilježili ovaj dan bogatim glazbenim i dramskim programom. U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana cerebralne paralize prikazana je i izložba radova članova Udruge Srce. Priredbi su osim članova udruge i njihovih obitelji prisustvovali i prijatelji udruge Srce, volonteri te predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te lokalni političari, dok je iz Ureda pravobraniteljice obilježavanju prisustvovala savjetnica pravobraniteljice Maja Karaman Grbavac.
U znak podrške i podizanja svijesti o ovoj vrsti invaliditeta Nacionalni dan cerebralne paralize u Splitu je obilježen i osvjetljavanjem fontane na Trgu Franje Tuđmana zelenom bojom koja simbolizira rast i obnavljanje života, a za osobe s cerebralnom paralizom predstavlja nadu i borbu za aktivno uključivanje u društvo i poboljšanje kvalitete života oboljelih.

Prilagodba