U Poreču održana interaktivna radionica „Briga o gostu s invaliditetom i digitalna rješenja“ u okviru ciklusa regionalnih radionica „Turizam – pristupačan svima“.

U Poreču održana interaktivna radionica „Briga o gostu s invaliditetom i digitalna rješenja“ u okviru ciklusa regionalnih radionica „Turizam – pristupačan svima“.

20. listopada 2023.Kategorije: Novosti

Ministarstvo turizma i sporta je u suradnji s Pravobraniteljem za osobe s invaliditetom nastavilo ciklus održavanja radionica na temu pristupačnog turizma. Tako je u Poreču, 18. listopada 2023. godine održana interaktivna radionica Briga o gostu s invaliditetom i digitalna rješenja“.

 Nakon uvodnog obraćanja Sanje Bareza, voditeljice službe za analitiku, inovacije i održivi razvoj Ministarstva turizma i sporta, izlaganje je održala Tea Rubeša savjetnica pravobranitelja za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda u Rijeci na temu bontona u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom. Potom je Marinela Dropulić Ružić održala interaktivnu radionicu „Ne vidim, ne hodam, ne čujem“ kojom su kroz praktične primjere prisutni bili upoznati s primjerenim načinima pružanja podrške i komunikacije s turistima s invaliditetom različitih oštećenja. Nova digitalna rješenja koja su razvijena za potpomognutu komunikaciju i pristupačnost informacija osobama s invaliditetom, predstavile su profesorica Željka Car i viša asistentica Matea Žilak s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj je današnje radionice bio unaprijediti znanja i vještine za ostvarivanje što kvalitetnije komunikacije i odnošenja prema osobama s invaliditetom, a ujedno je izveden zajednički zaključaka prisutnih o  potrebi kontinuiranom promicanju razine svijesti o pravima osoba s invaliditetom što posljedično dovodi do bolje uključenosti osoba s invaliditetom u sve aspekte našega društva, uključujući i turizma.

Snimka radionice biti će dostupna na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta https://mints.gov.hr/turizam-za-sve/pristupacni-turizam/radionice-2023/23392 . Ciklus radionica završava se konferencijom u Zagrebu, 21. studenog 2023. godine.

Podijelite ovu objavu s drugima: