U Osijeku svečano otvorena izložba „Osloni se na dječja prava“

U Osijeku svečano otvorena izložba „Osloni se na dječja prava“

28. studenoga 2019.Kategorije: Novosti

U Osijeku svečano otvorena izložba „Osloni se na dječja prava“

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice UN-ove Konvencije o pravima djeteta, dana 28. studenoga 2019. godine u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek svečano je otvorena izložba radova učenika Škole, pod nazivom „Osloni se na dječja prava“.
U želji da obljetnicu Konvencije o pravima djeteta Ured pravobraniteljice za djecu obilježi zajedno s djecom i mladima, pozvali su na suradnju učenike i nastavnike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku i predložili im da zajedno ostvare projekt „Osloni se na dječja prava“. Cilj projekta bio je izraditi godišnji kalendar u kojem će učenici vlastitim likovnim izričajem prikazati svoj doživljaj i razumijevanje dječjih prava te tako približiti svojim vršnjacima poruke Konvencije o pravima djeteta. Kao rezultat projekta nastalo je obilje kreativnih radova koji su predstavljeni na izložbi u Osijeku „Osloni se na dječja prava“. Svojim originalnim umjetničkim izričajem učenici ŠPUD Osijek ispričali su vlastitu, iskrenu i emotivnu priču o Konvenciji o pravima djeteta, koja ponajviše reflektira najsnažniju djetetovu potrebu – za prihvaćanjem i ljubavlju.
Prilikom otvorenja izložbe, nakon kulturno-umjetničkog programa koji su pripremili učenici ŠPUD Osijek i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, okupljenima su se obratile pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i ravnateljica Škole Kristina Kopf. U svojim govorima istaknule su pozitivna iskustva i oduševljenje činjenicom da su učenici uključeni u provedbu projekta isti provodili sa velikim entuzijazmom i na taj način potaknuli svoju okolinu na promišljanje o tome kako zagovarati prava djece.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na svečanom otvaranju izložbeprisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: