U Osijeku održana radionica vezano za izradu Strateškog i akcijskog plana osječke Tvrđe 2021.-2027. godine

U Osijeku održana radionica vezano za izradu Strateškog i akcijskog plana osječke Tvrđe 2021.-2027. godine

16. srpnja 2020.Kategorije: Novosti

U Osijeku održana radionica vezano za izradu Strateškog i akcijskog plana osječke Tvrđe 2021.-2027. godine

Agencija za obnovu osječke Tvrđe organizirala je dana 16. srpnja 2020. godine u Osijeku radionicu s ciljem aktivnog uključivanja što većeg broja dionika u proces izrade Strateškog i akcijskog plana osječke Tvrđe 2021. – 2027. godine. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na radionici je sudjelovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Agencija za obnovu osječke Tvrđe, u suradnji s Gradom Osijekom, pokrenula je izradu Strateškog i akcijskog plana osječke Tvrđe 2021.-2027. godine. Također je izrađena i Evaluacija važećeg Strateškog i akcijskog plana 2014.-2020. godine te provedena anketa koju je popunilo 155 građana, predstavnika institucija, ustanova i dr. zainteresiranih subjekata. Kako bi novi Strateški i akcijski plan bio odraz realnih potreba svih građana i članova društva, u proces izrade želi se uključiti što veći broj dionika te su stoga planirane brojne aktivnosti kojima će se omogućiti navedeno.
Tijekom radionice održane 16. srpnja 2020. godine svim sudionicima je predstavljena evaluacija važećeg Strateškog i akcijskog plana obnove osječke Tvrđe 2014.-2020. godine s rezultatima do sada provedenih projekata. Također, predstavljena je analiza ankete građana, kao i prvi koraci u izradi strateškog plana nove Strategije – izrada SWOT analize, izrada vizije obnove osječke Tvrđe.
Sudionici radionice izmijenili su mišljenja i iskustva te iznijeli brojne konstruktivne prijedloge koji će se uzeti u obzir prilikom izrade Strateškog i akcijskog plana. Između ostaloga, ponovljene su i preporuke pravobraniteljice vezano za obvezu osiguranja pristupačnosti osobama s invaliditetom svih javnih površina i objekata u osječkoj Tvrđi, te će se s tim ciljem nastaviti uspostavljena suradnja i otvorena komunikacija Ureda pravobraniteljice sa svim dionicima uključenim u obnovu Tvrđe.

Podijelite ovu objavu s drugima: