U Osijeku održan 15. Regionalni susret osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije

U Osijeku održan 15. Regionalni susret osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije

27. listopada 2019.Kategorije: Novosti

U Osijeku održan 15. Regionalni susret osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije

U nedjelju 27. listopada, u Osijeku je održan je 15. Regionalni susret osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije te je tom prilikom Zajednica Vjera i svjetlo proslavila 20 godina djelovanja u Osijeku.
U organizaciji Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je 15. Regionalni susret osoba sa invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije. Susret se održao na području Župe Uzvišenja sv. Križa, u dvorani Strelišta Pampas u Osijeku, pod geslom: „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv, 2, 5).
Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom Đakovačko-osječke nadbiskupije kontinuirano nastoji podići razinu svijesti šire javnosti o osobama s invaliditetom te ih jednom godišnje okupiti na regionalnom susretu, koji svima koji u njemu sudjeluju iznimno puno znači. Sam susret započeo je duhovno-umjetničkim programom koji je osmislio domaćinski koordinacijski tim Zajednice Vjera i svjetlo „Plamen ljubavi“, članovi Povjerenstva te animatori i suradnici u pastoralu osoba s invaliditetom osječke regije. Ovom prigodom je Zajednica Vjera i svjetlo „Plamen ljubavi“ koja djeluje u župi Uzvišenja sv. Križa proslavila 20 godina djelovanja. Središnji događaj bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i župnik župe Sv. Ćirila i Metoda. Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko druženje kojim je zaključen ovaj susret kojim se željelo ostvariti bolju međusobnu povezanost udruga i institucija, osvijestiti dostojanstvo svake ljudske osobe i povećati osjetljivost društva za problematiku i poteškoće osoba s invaliditetom.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na susretu je prisustvovao savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Podijelite ovu objavu s drugima: