U Osijeku obilježen „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom 2021.“

U razdoblju od 8. do 13. studenoga 2021. godine Osijeku se održava tradicionalna manifestacija „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“, a centralni događaj održan je dana 11. studenoga na kuglani Pampas. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na centralnom događanju prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Savez za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek – „SPORIN“, unatoč svim izazovima i poteškoćama u vrijeme pandemije, organizirao je i ove godine u Osijeku tradicionalnu manifestaciju „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“. Cilj održavanja manifestacije je promidžba paraolimpijskih i neparaolimpijskih sportova, promidžba sporta i rekreacije te popularizacija sporta osoba s invaliditetom.
Tijekom cijeloga tjedna sportski klubovi osoba s invaliditetom, na sportskim terenima, u dvoranama i Gradskim bazenima gdje provode svoje treninge i natjecanja, predstavljaju svoje aktivnosti i promoviraju sportove kojima se bave. Centralni događaj manifestacije održan je 11. studenoga na kuglani Pampas, gdje su nakon svečanog otvorenja prisutni imali mogućnost na jednom mjestu upoznati sve sportove kojima se bave udruge članice „SPORIN-a“, od odbojke, boćanja, plivanja, šaha i pikada do karatea u kolicima osoba s invaliditetom. Na ovaj način pokušava se dodatno motivirati osobe s invaliditetom na uključivanje u rekreativne i sportske aktivnosti, a donositeljima odluka na lokalnoj i regionalnoj razini ukazuje se na važnost i značaj sportskih udruga i klubova čije aktivnosti osobama s invaliditetom omogućuju zdraviji i ispunjeniji život te ravnopravno uključivanje u društvenu svakodnevicu.

Prilagodba