U Osijeku obilježen „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom 2020.“

U razdoblju od 5. do 10. listopada 2020. godine Osijeku se održavala tradicionalna manifestacija „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“, a centralni događaj održan je dana 9. listopada na kuglani Pampas.
Savez za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom Osijek – „SPORIN“, unatoč svim izazovima i poteškoćama uzrokovanim širenjem koronavirusa, organizirao je i ove godine u Osijeku tradicionalnu manifestaciju „Tjedan sporta i sportske rekreacije osoba s invaliditetom“. Cilj održavanja manifestacije je promidžba paraolimpijskih i neparaolimpijskih sportova, promidžba sporta i rekreacije te popularizacija sporta osoba s invaliditetom.
Tijekom cijeloga tjedna sportski klubovi osoba s invaliditetom, na sportskim terenima, u dvoranama i Gradskim bazenima gdje provode svoje treninge i natjecanja, predstavljaju svoje aktivnosti i promoviraju sportove kojima se bave. Centralni događaj manifestacije održan je 09. listopada na kuglani Pampas gdje su nakon svečanog otvorenja prisutni imali mogućnost na jednom mjestu upoznati sve sportove kojima se bave udruge članice „SPORIN-a“, od odbojke, boćanja, plivanja, šaha i pikada do karatea u kolicima osoba s invaliditetom.
Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na centralnom događanju prisustvovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Prilagodba