U Osijeku obilježen Svjetski dan multiple skleroze

U Osijeku obilježen Svjetski dan multiple skleroze

20. svibnja 2023.Kategorije: Novosti

Dana 20. svibnja 2023. godine Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije organiziralo je obilježavanje Svjetskog dan multiple skleroze (30. svibnja). Aktivnosti obilježavanja provedene su na više lokacija u gradu Osijeku, a iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovao je savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.

Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije već više od dvadeset godina okuplja osobe oboljele od multiple skleroze te provodi brojne aktivnosti usmjerene na promicanje, razvitak i unapređenje liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštite osoba oboljelih od multiple skleroze. Također, Društvo kontinuirano osmišljava i provodi projekte kojima se poboljšava kvaliteta života članova te promiče poštivanje načela i odredbi propisanih Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom i drugim međunarodnim i nacionalnim dokumentima važnim za zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom.

Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze u Osijeku počelo je okupljanjem sudionika na Trgu Ante Starčevića. Nakon okupljanja brojne osobe s invaliditetom, članovi njihovih obitelji, predstavnici drugih organizacija civilnog društva, institucija i ustanova krenuli su u šetnju kroz središte Osijeka. Tom prilikom, kroz dijeljenje promidžbenih materijala i razgovore sa zainteresiranim građanima pokušalo se podići razinu svijesti društva o tome što je to multipla skleroza i koji su izazovi s kojima se osobe koje žive s multiplom svakodnevno suočavaju.

Šetnja je zaključena na Trgu Slobode gdje je postavljen info štand sa različitim promotivnim i edukativnim materijalima namijenjenim osobama s invaliditetom i zainteresiranim građanima. Također, svi sudionici mogli su zaigrati MS kviz, a putem prisutnih lokalnih medija poslane su poruke o tome što svaki član društva svojim djelovanjem može učiniti kako bi osobe s MS-om mogle ravnopravno sudjelovati u svim aktivnostima svakodnevnog življenja.

Podijelite ovu objavu s drugima: