U Đakovu predstavljena knjiga „Kisnut će kišobran“ autorice Maje Muškić

U Đakovu predstavljena knjiga „Kisnut će kišobran“ autorice Maje Muškić

14. listopada 2022.Kategorije: Novosti

U Đakovu predstavljena knjiga „Kisnut će kišobran“ autorice Maje Muškić

Stjepan: Mama kad ćemo ići šetat na stazu?
Ja: Kad bude ljepše vrijeme, vidiš da pada kiša.
Stjepan: Pa ponijeti ćemo kišobran.
Ja: A ne da mi se kisnuti!
Stjepan: Kisnut će kišobran, a ne mi!
Ovaj razgovor majke i sina, Maje i Stjepana, jedan je od zapisa koji se mogu pronaći u knjizi kojom je Maja Muškić, cijenjena đakovačka novinarka, djelatnica gradske uprave, autorica nekoliko zbirki poezije i jedne fotomonografije, a ujedno i majka mlade osobe s invaliditetom, na iznimno zanimljiv način opisala događaje, iskustva i emocije koje su ona i njezin sin zajednički proživjeli.
Predstavljanje knjige „Kišnut će kišobran“ održano je dana 12. listopada 2022. godine u Centru za kulturu u Đakovu. Predstavljanju je nazočio veliki broj zainteresiranih građana, predstavnika ustanova i institucija, a iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom predstavljanju je nazočio savjetnik pravobraniteljice Mario Burek.
Knjigu su uz autoricu Maju Muškić i njezinog sina Stjepana, predstavili autori predgovora i pogovora te predstavnik izdavača, a samo događanje obogaćeno je i zanimljivim glazbenim izvedbama Gorana Boškovića, frontmena grupe Fluentes.
Knjigom „Kišnut će kišobran“ autorica hrabro i otvoreno iznosi iskustva, doživljaje, ali i najintimnije emocije proživljene od trenutka kada kao majka spozna da ima dijete s teškoćama u razvoju, preko njegovog odgoja, svakodnevnih zajedničkih trenutaka i doživljaja sve do Stjepanovog odrastanja u mladu osobu s invaliditetom. Knjiga se sastoji od 13 autoričinih priča o svom iskustvu roditelja, o stazi kojom je kročila zajedno sa svojim sinom te ljudima koje su na tom putu susretali i koji su im bili podrška. Uz to, u knjizi je zabilježeno i dvadesetak minijatura koje predstavljaju svakodnevne dijaloge majke i sina, odnosno Stjepanova razmišljanja koja je autorica godinama zapisivala te na ovaj način predstavila javnosti. Priče su kratke, često duhovite i zabavne, ali ujedno i vrlo poučne te čitatelja potiču na dublje razmišljanje o brojnim životnim pitanjima.
Autorica ovom knjigom, između ostaloga, svojim iskustvom želi pomoći svim roditeljima djece s teškoćama u razvoju da pronađu unutarnju snagu s kojom će se lakše nositi sa svim izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Cijelo predstavljanje knjige može se pogledati putem poveznice:
https://www.youtube.com/watch?v=dA-UnDN7JPI&list=UUdWLSpI0R2y-LqViSphA4VQ

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave