Talent show 2022

Talent show 2022

29. studenoga 2022.Kategorije: Novosti

Talent show 2022

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) u sklopu manifestacije „Talent show 2022.“ po četvrti je put organizirao u Zagrebu, 26. studenog 2022. godine, donatorsku večeru pod nazivom „Srcem za srce“. Prikupljena financijska sredstva bit će usmjerena na nabavu dizalica za transfere koje se nažalost još uvijek ne nalaze na Listi ortopedskih i drugih pomagala Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Ove dizalice znače i predstavljaju u svakodnevnom životu iznimno važan doprinos unapređenju kvalitete življenja osoba s mišićnom distrofijom, jer olakšavaju rad obiteljima, osobnim asistentima i ostalim pomagačima.
Cjelokupni događaj organiziran je u svečanoj dvorani Hotela Diplomat.

Ovaj nacionalni događaj dio je i Erasmus+ projekta „Digitalni prozor u svijet mišićne distrofije“ koji se provodi s ciljem osvještavanja i promoviranja svih potencijala i talenata koji postoje kod mladih osoba s mišićnom distrofijom. I tijekom ovog projekta u svakodnevnom radu s mladima otkrivane su njihove želje, ideje, ambicije i snage, te je vrlo brzo dokazano kako su mlade osobe s mišićnom distrofijom spremne široj javnosti i pod svjetlima pozornice pokazati svoje vještine, sposobnosti, umijeća i talente u različitim područjima za koja se zanimaju i u kojima ostvaruju svoje potencijale.

Na „Talent showu 2022.“ mladi s mišićnom distrofijom su se publici predstaviti svojim stvaralačkim i umjetničkim sposobnostima – od glumačkih, glazbenih, spisateljskih, kreatorskih, slikarskih do akvarističkih, a već tradicionalnom modnom revijom predstavile su se mlade djevojke, članice Foruma mladih SDDH, koje su nosile modne kreacije dizajnerice Mirsade Trbović – također osobe s mišićnom distrofijom. Cjelokupni program Talent showa je sa svojim velikim voditeljskim i ogromnim ljudskim vrlinama vodio jedan od naših najpopularnijih voditelja Frano Ridjan.

Podršku ovom događaju dala je i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, a programu su prisustvovali zamjenici pravobraniteljice Mira Pekeč-Knežević i Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: