Svečano obilježavanje 30 godina samostalnog djelovanja Hrvatskog logopedskog društva

Svečano obilježavanje 30 godina samostalnog djelovanja Hrvatskog logopedskog društva

21. prosinca 2022.Kategorije: Novosti

Svečano obilježavanje 30 godina samostalnog djelovanja Hrvatskog logopedskog društva

U maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, dana 21. prosinca 2022. održano je svečano obilježavanje 30 godina samostalnog djelovanja Hrvatskog logopedskog društva. Tom prigodom predstavnici upravnog odbora su nazočne upoznali detaljno s povijesnim razvojem logopedije pa čak i prije Austrougarske monarhije kao i s djelovanjem Hrvatskog logopedskog društva.
Hrvatsko logopedsko društvo je samostalna i dragovoljna udruga koja okuplja logopede na teritoriju Republike Hrvatske koji se bave stručnim i znanstvenim problemima osoba s poremećajima jezično-govorno-glasovne komunikacije.
Svečanom obilježavanju osim brojnih logopeda članova Društva koji stručno djeluju u različitim područjima: zdravstvo, socijalna skrb, odgoj i obrazovanje, prisustvovali su i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, saborski zastupnici, prodekan na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu kao i predstavnica studija Logopedije pri Sveučilištu u Rijeci, predstavnica Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba. Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom svečanom obilježavanje te okruglom stolu prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice Lidija Pongrac.
Na kraju svečanog obilježavanja održan je okrugli stol na temu: „6 desetljeća logopedije u Hrvatskoj – Gdje smo sada i gdje bismo trebali biti“ na kojem su sudjelovali predstavnici iz različitih područja: Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva, predškolskog odgoja i obrazovanja, škola, visokog obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva, privatnog sektora te su ukratko predstavili koji su to izazovi područja iz kojih dolaze te što bi trebalo unaprijediti, a kada govorimo o radu logopeda. Glavni zaključak okruglog stola bio je da je u cilju lakšeg prepoznavanja značaja i rada kao i kvalitete rada logopeda potrebno regulirati profesiju logopeda te donijeti Zakon o logopediji i osnovati komoru logopeda.

Podijelite ovu objavu s drugima: