Svečana prisega polaznika 42. temeljnog tečaja pravosudne policije

Svečana prisega polaznika 42. temeljnog tečaja pravosudne policije

17. veljače 2023.Kategorije: Novosti

Svečana prisega polaznika 42. temeljnog tečaja pravosudne policije

U petak, 17. veljače 2023. godine u sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu održana je svečana prisega polaznika 42. temeljnog tečaja pravosudne policije. Ovaj se tečaj provodio od 17. listopada 2022. godine do danas u Centru za izobrazbu i Zatvoru u Zagrebu. Tečaj je pohađalo i uspješno završilo svih 21 polaznika među kojima su jedna službenica, tri vježbenice i 17 vježbenika iz kaznionica u Glini i Lipovici-Popovači, zatvora u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku, Zadru i Zagrebu.

Specifičnost ove generacije da su odmah po pristupanju Pravosudnoj policiji upućeni na pohađanje temeljnog tečaja gdje su kroz četiri mjeseca stjecali teorijska i praktična znanja važna i potrebna za obavljanje poslova pravosudnog policajca. U okviru tečaja održana je i terenska nastava u Odgojnom zavodu u Turopolju i Kaznionici u Lepoglavi, te nastava naoružavanja i vještina gađanja na streljani u Vrbovcu. Zatvorski sustav u Republici Hrvatskoj inače čini 25 ustrojstvenih jedinica. Temeljne zadaće ovog sustava su zaštita društva od počinitelja kaznenih djela i postizanje svrhe izvršavanja kazne zatvora kroz organizaciju života zatvorenika i motivaciju zatvorenika za osposobljavanjem na samostalni život na slobodi u skladu s društvenim normama, istovremeno umanjujući štetne posljedice koje uvjetuje život u zatvoru.

Iz Ureda pravobraniteljice za osove s invaliditetom svečanosti je prisustvovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Podijelite ovu objavu s drugima: