“Što nakon diplome?” – zapošljivost mladih pripadnika ranjivih skupina, posebice osoba s invaliditetom

“Što nakon diplome?” – zapošljivost mladih pripadnika ranjivih skupina, posebice osoba s invaliditetom

23. rujna 2021.Kategorije: Novosti

“Što nakon diplome?” – zapošljivost mladih pripadnika ranjivih skupina, posebice osoba s invaliditetom

Sveučilišni savjetovališni centar Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za poduzetništvo organizirali su online panel “Što nakon diplome?” koji je održan 22. rujna 2021. godine, putem Zoom platforme.
Panel se organizirao u sklopu mjere „Provođenje promidžbenih i informativnih aktivnosti prema dionicima na tržištu rada usmjerenih na poticanje zapošljavanja mladih, pripadnika ranjivih skupina“, a koja se provodi u okviru Akcijskog plana za mlade 2021. Grada Rijeke i redovitih aktivnosti Sveučilišnog savjetovališnog centra.
Program online panela dotaknuo se stanja i izazova osoba s invaliditetom na tržištu rada od provođenja postupka zapošljavanja odnosno natječaja/oglasa, uskrati prava prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima, potrebu za razumnom prilagodbom pri zapošljavanju i na radnom mjestu. Govorilo se o ulozi Centra za profesionalnu rehabilitaciju pri zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i potrebi socijalne inkluzije osoba s invaliditetom na radnom mjestu.
Predstavljen je Startup inkubator Rijeka koji je namijenjen osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju, a koji čini integralni dio Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. Korisnici dobivaju edukacije kroz radionice, radni prostor, podršku stručnjaka u razradi poslovne ideje itd., a sve su usluge za korisnike besplatne.
Predstavljene su bespovratne subvencije za mlade poduzetnike na području grada Rijeke, uz naglasak na potrebu praćenja poduzetničkih namjera studenata Sveučilišta u Rijeci.
Kroz pojedine sekcije programa predstavljeni su i primjeri dobre prakse.
Online panelu „Što nakon diplome“ iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovale su savjetnice Branka Meić Salie, Lidija Pongrac Vincelj i Tea Rubeša iz Područnog ureda Rijeka.

Podijelite ovu objavu s drugima: