Specijalizirani tečaj za maloljetničku delinkvenciju

Specijalizirani tečaj za maloljetničku delinkvenciju

29. studenoga 2022.Kategorije: Novosti

Specijalizirani tečaj za maloljetničku delinkvenciju

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je 29. studenog 2022. godine na Policijskoj akademiji u Zagrebu predavanje na temu „Institucija Pravobranitelj za osobe s invaliditetom i posebnosti u postupanjima“. Predavanje je održano policijskim službenicima za mladež, polaznicima IV. modula – Nasilje u obitelji, Specijalističkog tečaja za maloljetničku delikvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji.

Kroz izlaganje polaznici tečaja, policijski službenici iz policijskih uprava s područja cijele Republike Hrvatske, imali su se prilike upoznati s ovlastima i nadležnostima pravobraniteljskih institucija, radom Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, odgovarajućom terminologijom oslovljavanja osoba s invaliditetom, zakonskim okvirom iz nadležnosti postupanja policije, a koji se odnosi na osobe s invaliditetom, načinima ispravne komunikacije te čuti o primjerima iz prakse i savjetima za buduća postupanja. Poseban naglasak je je bio na uspostavljanje odgovarajućeg načina komunikacije prilikom postupanja s osobama s različitim vrstama invaliditeta.

Po završetku tečaja polaznici će polagati završni ispit nakon kojeg će steći kompetencije specijaliziranog policijskog službenika za mladež.

Podijelite ovu objavu s drugima: