Socijalni rad na prekretnici: identitet, moć i promjena

U razdoblju od 16.svibnja do 18.svibnja 2022.g. održava se XI. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom „Socijalni rad na prekretnici: identitet, moć i promjena“ u Hotelu Terme Sv .Martin na Muri.
Socijalni radnici nalaze se u situaciji kada trebaju obraniti temeljne postavke profesije, ali istovremeno naći brze odgovore na krize, nove socijalne probleme i rizike. Ova konferencija zanimljivog i aktualnog naziva trebala bi dati nove ideje i odgovore za restrukturiranje uloge socijalne skrbi te osnažiti socijalne radnike kao najstabilnijih stupova na kojima počiva ova djelatnost. Spremnost da sustav socijalne skrbi odgovori na sve izazove mora polaziti od naglašene izloženosti očekivanjima javnosti te slabosti postojećeg sustava.
Tijekom trodnevne konferencije raspravljat će se o svim važnim temama i problemima koji se pojavljuju. Na web stranici https://www.11husr2022.org/index.php se nalaze svi aktualni podaci vezano uz održavanje Konferencije socijalnih radnika. Svečanom otvaranju Konferencije te izlaganjima predviđenim u prvom danu prisustovala je savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Andreja Makar.

Prilagodba