Šetnja osoba s invaliditetom Donjim gradom

Šetnja osoba s invaliditetom Donjim gradom

29. svibnja 2019.Kategorije: Novosti

Šetnja osoba s invaliditetom Donjim gradom

Plavi telefon, prva i najstarija Linija pomoći u gradu Zagrebu i RH, uz 10-ak edukativnih i preventivnih programa i projekata, već 20 godina provodi i projekt za djecu s invaliditetom, Plavi servis, a prošle godine proveli su međunarodni Erasmus+ projekt Blue Equality. http://www.blueequality.com/

Projekt je proveden u Rovinju i u njemu su sudjelovale mlade osobe s invaliditetom iz BiH, Slovenije i Srbije, koje su tom prilikom došle do slogana „U čemu je fora?“ („What is the catch?“) i do ideje turizma dostupnog svima, kako u gradu Zagrebu, tako i diljem Hrvatske.
Istoj populaciji udruga Plavi telefon želi približiti i kulturne sadržaje u Zagrebu (Šetnja kroz povijest grada Zagreba) u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, kako bi uvidjeli pristupačnost kulturnih mjesta, s ciljem da se u dogovoru s gradom Zagrebom iscrta ruta za kretanje osoba u kolicima (tzv. blue line).
Šetnja povijesnom rutom grada, tj. jednom od kulturno-turističkih ruta (Lenucijeva potkova) održat će se prvu subotu u lipnju – 01.06., od 11:30 do 13:00 uz stručno vodstvo vodiča grada Zagreba, gđe. Dore File Butković, i u njoj će sudjelovati 10-ak mladih osoba s invaliditetom i njihovi asistenti koji će zabilježili pristupačnosti i prepreke osobama s invaliditetom, posebno osobama u kolicima.

Šetnja se organizira u suradnji s udrugom CeDePe Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, a okupljanje započinje u 11:30 sati ispred meteorološkog stupa na Zrinjevcu, od kojeg se kreće prema Trgu kralja Tomislava i Glavnom kolodvoru, nakon čega se put nastavlja do Esplanade, Botaničkog vrta, Trga Marka Marulića i Državnog arhiva te Mimare.

U slučaju kiše i lošeg vremena, Šetnja se prebacuje na drugu subotu u lipnju – 08.06., također u 11:30h.

Više o Plavom telefonu možete saznati na službenoj internetskoj stranici
https://www.plavi-telefon.hr/ te na društvenim mrežama:
https://www.facebook.com/udruga.plavi.telefon/
https://www.instagram.com/plavi_telefon/.

Podijelite ovu objavu s drugima: