Sastanak predavača: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

Sastanak predavača: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

31. siječnja 2022.Kategorije: Novosti

Sastanak predavača: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

Provedba edukacije „Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditetom u europskim socijalnim fondovima“ nastaviti će se i tijekom 2022., odnosno do okončanja provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., koje se očekuje krajem 2023. godine. Edukaciju provode Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u suradnji s Državnom školom za javnu upravu i uz sudjelovanje Pučkog pravobranitelja, Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i od ove godine Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Sudjelovanje Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u održavanju ovih edukacija značajno doprinosi ostvarivanju cilja podizanja opće razine svijesti o osobama s invaliditetom i važnosti poštivanja horizontalnih načela od strane zaposlenike državnih i javnih tijela.

Na ovom godišnjem preglednom sastanku predavača, trenera i trenerica, iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovali su zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić i savjetnica pravobraniteljice Natalija Krajnović.

Tijekom 2021. godine održano je osam radionica na kojima je sudjelovalo 178 sudionika. Od 2015. godine, kada se započelo s ovom vrstom edukacija za sve osobe koje rade na poslovima upravljanja i kontrole ESI fondova edukaciju je pohađalo ukupno 1.873 sudionika.

I prošle su 2021. godine program i izlaganja ove radionice izvrsno prihvaćeni i odlično ocjenjivani. U 2022. godini planira se održavanja deset edukacija, koje će se i dalje održavati tijekom dva dana u mrežnom obliku rada kao i prošle godine.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave