Radionice za volonterke i volontere Udruge „Smješak za sve“

Radionice za volonterke i volontere Udruge „Smješak za sve“

22. studenoga 2019.Kategorije: Novosti

Radionice za volonterke i volontere Udruge „Smješak za sve“

Zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić održao je 21. i 22. studenoga u prostoru Gradske knjižnice „Augusta Cesarca“ u Zagrebu četiri radionice za volonterke i volontere Udruge „Smiješak za sve“ s temom “Komunikacije s osobama s invaliditetom i djecom s teškoćama u razvoju“.

Na radionicama je bilo riječi o nadležnostima i djelokrugu Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, oblicima korištenja pravilne terminologije, posebnostima pojedinih vrsta invaliditeta, praktičnim primjerima i savjetima kako pristupiti i kako lakše i bolje komunicirati. Sudionice i sudionici radionica pokazali su veliki entuzijazam, ali i bogato iskustvo koje su stekli pričajući priče malim pacijentima bolničkih odjela, tako njima uljepšavajući, a roditeljima olakšavajući njihov boravak na liječenju.

Udruga „Smiješak za sve“ djeluje od 2013. godine, a trenutno okuplja 230 volontera koji predano i bez predaha 365 dana u godini bez obzira na vremenske prilike, blagdane, praznike i vikende, dolaze na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak, Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Klinike za pedijatriju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb – Rebro i tamo djeci čitaju i pričaju priče. Ove tete i stričeki pričalice vrlo su poznati i omiljeni kod djece i njihovih roditelja. Svi volonteri udruge prolaze obvezni edukacijski seminar te imaju organiziranu kontinuiranu podršku kroz mjesečne supervizije i program uvođenja novih volontera koje prate volonteri mentori.

IzUdruge „Smješak za sve“ najavili su zajedno sa Savezom društava “Naša djeca”Hrvatskai održavanje ovogodišnje završne emisije humanitarnog projekta „Uz nas niste sami“, koja će se održati 15. prosinca na HTV1.Ova akcija je posvećena djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u dva županijska klinička bolnička centra (Osijek i Rijeka) te odraslima s teškoćama kretanja i intelektualnim teškoćama koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić.

Podijelite ovu objavu s drugima: