Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu 7. rujna zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je izlaganje u sklopu Radionice o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima).
Bila je to peta ovogodišnja radionica u organizaciji Državne škole za javnu upravu kojom je nastavljen program godišnje izobrazbe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sve zaposlenike koji rade u sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Sudionicima su tijekom izlaganja o pravima osoba s invaliditetom predstavljene teme vezane za razvoj politika, mjera i programa usmjerenih sprečavanju socijalnog isključenja osoba s invaliditetom, izazovima prilikom osiguravanja odgovarajuće pristupačnosti, načinima ostvarivanja digitalne pristupačnosti, te su predstavljeni korisni savjeti za prijavitelje o ispunjavanju horizontalnih uvjeta kojima se omogućuje provedba fondova Europske unije.
Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak sudionika iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prilagodba