Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

26. travnja 2021.Kategorije: Novosti

Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu započeo je 26. travnja 2021. godine novi ciklus virtualnih radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima). Nastavak je to radionica koje se održavaju u sklopu programa godišnje izobrazbe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sve zaposlenike koji rade u sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Temu o pravnom okviru zaštite prava osoba s invaliditetom i primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom s brojnim konkretnim primjerima iz prakse, 27. travnja, izlagao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Dvadesetak sudionika iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, imali su se prilike detaljno upoznati s politikama i zakonodavstvom koje se odnosi na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom. Sudionicima su posebno istaknute teme vezane za izazove osiguravanja pristupačnosti i savjeti za prijavitelje i korisnike o ispunjavanju uvjeta određenih horizontalnim načelima.

Podijelite ovu objavu s drugima: