Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

4. prosinca 2020.Kategorije: Novosti

Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu 2. i 3. prosinca 2020. godine održana je dvodnevna virtualna Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima).
U Državnoj školi za javnu upravu 2. i 3. prosinca 2020. godine održana je dvodnevna virtualna Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima). Nastavak je to ciklusa radiona koje se održavaju u sklopu programa godišnje izobrazbe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 2020. godini za sve zaposlenike koji rade u sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova.
Temu o pravnom okviru zaštite prava osoba s invaliditetom, primjeni Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom s brojnim konkretnim primjerima iz prakse, upravo 3. prosinca na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, izlagao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.
Dvadesetak sudionika imali su se prilike detaljno upoznati s politikama i zakonodavstvom koje se odnosi na zaštitu prava i interesa osoba s invaliditetom. Sudionicima su posebno istaknute teme vezane za izazove osiguravanja pristupačnosti i savjeti za prijavitelje o ispunjavanju uvjeta određenih horizontalnim načelima.
Sudionici ove radionice bili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva hrvatskih branitelja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – ASOO, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Grada Slavonskog Broda.

Podijelite ovu objavu s drugima: