Proslava Dana Osnovne škole Nad lipom

Proslava Dana Osnovne škole Nad lipom

15. lipnja 2023.Kategorije: Novosti

Pod sloganom „93 slavimo mi“, Osnovna škola Nad lipom je obilježila dana 15. lipnja 2023. godine svoj Dan škole. Prigodnim glazbeno-dramsko-plesnim programom obilježili su svoj dan i pokazali svoje talente pri tome uživajući u tome. Bili su jako sretni i ponosni pokazujući kako plešu, pjevaju i glume, a još više su ponosni bili roditelji koji su bili u publici.

Oprostili su se ujedno s učenicima koji završavaju svoje osnovno školovanje. Na kraju su zapjevali i učitelji i pomoćnici u nastavi te nakon toga i zajedno s učenicima otpjevali himnu škole „Mi smo klinci škole te“.

Prigodnom obilježavanju Dana škole u Osnovnoj školi Nad lipom iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom prisustvovala je savjetnica pravobraniteljice Lidija Pongrac.

Povijest škole datira od 20. prosinca 1930. godine kada je u prostorima Pučke škole u Krajiškoj ulici otvoren prvi pomoćni odjel za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju. Bio je to prvi takav razred na prostoru cijele bivše države.

Danas se u školi provode programi:

– posebni nastavni planovi i programi za školovanje učenika: od 7. do 14. godine života (daljnje srednjoškolsko obrazovanje); od 7. do 21.godine života (od 17. do 21. godine radno osposobljavanje)

– produženi stručni postupak (razvijanje vještina i navika, igre, šetnje, individualni, rehabilitacijski rad)

– rehabilitacijski programi: logoterapija i kineziterapija

– programi izvannastavnih aktivnosti (Školska zadruga, Školsko sportsko društvo, Klub mladih tehničara, zbor, instrumentalna radionica …).

Podijelite ovu objavu s drugima: