Pripreme za početak rada područnog ureda u Rijeci

U Rijeci su 20. listopada 2020. godine započeli radovi I. faze adaptacije prostora budućeg područnog ureda Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Rijeci. Područni ured Rijeka nalaziti će se na adresi Ulica Nikole Cara br. 1 u prostoru koji je u vlasništvu Republike Hrvatske ukupne površine od 67 m2.
Otvaranje područnih ureda predviđeno je u svim strateškim planovima institucije Pravobranitelja za osobe s invaliditetom od 2011. godine, a proizlazi iz općeg strateškog cilja – Zaštita ljudskih prava osoba s invaliditetom podjednako u svim područjima Republike Hrvatske. Nakon početka rada područnih ureda u Osijeku (2018.) i Splitu (2019.), ovo je posljednji područni ured koji će svojim radom pokrivati područje Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije.
Otvorenje i početak rada su zbog okolnosti izazvanih pandemijom bolesti COVID-19 odgođeni za 2021. godinu. Radovi na adaptaciji i uređenju odvijati će se u dvije faze o čijoj će dinamici kao i o tijeku epidemiološke situacije ovisiti točan datum otvorenja i početka rada.
U ime Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom početku radova i dogovorima s izvođačem i nadzornim tijelom sudjelovao je zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

Prilagodba