Priopćenje povodom medijskih natpisa o napadu na komunalnog redara u Primoštenu

Priopćenje povodom medijskih natpisa o napadu na komunalnog redara u Primoštenu

22. srpnja 2021.Kategorije: Novosti

Priopćenje povodom medijskih natpisa o napadu na komunalnog redara u
Primoštenu

Pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom neugodno je iznenadila vijest o fizičkom napadu na komunalnog redara u Primoštenu nakon što je nesavjesnog vozača upozorio da je bez ovlaštenja parkirao na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom. Prema medijskim natpisima o događaju koji se zbio 14. srpnja 2021.g., komunalni redar u dobi od 27 godina je pretrpio lakše tjelesne ozljede nakon što ga je napao 47-godišnji muškarac kojeg je prethodno upozorio da ne može parkirati na mjestu predviđenom za parkiranje osoba s invaliditetom i u obavljanju službe fotografirao vozilo zatečeno u prekršaju.

Konkretni događaj zlouporabe parkirališnog mjesta za osobe s invaliditetom koji je rezultirao i počinjenjem kaznenog djela prisile prema službenoj osobi za koje je PP Šibenik žurno provela kriminalističko istraživanje, poticaj je da javnosti ponovno skrenemo pozornost na razloge i važnost poštovanja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Korištenje parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom jedna je od pretpostavki mobilnosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Iako je sankcioniranje prekršitelja krajnji cilj koji nesporno podržavamo, prvenstveno želimo osvijestiti širu javnost da parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom nisu privilegij niti povlastica osoba s invaliditetom već jedna od pretpostavki njihovog ravnopravnog sudjelovanja u društvu i pomoći u svakodnevnom življenju. Poštivanje parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom znači poštivanje samih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Stoga ponovno apeliramo na vozače da savjesno i odgovorno poštuju pravila o korištenju parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom.

Podijelite ovu objavu s drugima:

Najnovije Objave