Prezentacija poboljšanja prometne pristupačnosti kroz projekt Danova

Prezentacija poboljšanja prometne pristupačnosti kroz projekt Danova

26. rujna 2022.Kategorije: Novosti

Prezentacija poboljšanja prometne pristupačnosti kroz projekt Danova

DANOVA (Innovative transportation services for blind and partially-sighted passengers in Danube Region) je projekt transnacionalne suradnje sa ciljem poboljšanja pristupačnost zračnih luka, luka, željezničkih i autobusnih stanica slijepim i slabovidnim osobama razvijanjem niza novih usluga i kompetencija kako bi im se omogućio puni pristup svim informacijama i uslugama prijevoza. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji pruža podršku regionalnoj suradnji između država Dunavske regije tijekom programskog razdoblja 2014. – 2020. Kroz projekt surađuje konzorcij od 14 partnera iz 9 zemalja (Međunarodna zračna luka Žilina, Zračna luka Budimpešta, Centar za transport Budimpešte, Sveučilište u Mariboru , Bugarska udruga za prijenos i tehnološke inovacije, Hrvatski savez slijepih, Savez slijepih i slabovidnih Austrije, Luka Dubrovnik, Općina Maribor, Aerodromi Crne Gore, Luka Kotor, Međunarodna zračna luka Sarajevo, Tehničko sveučilište u Moldaviji) na čelu sa Zračnom lukom Dubrovnik kao vodećim partnerom projekta.
Dana 26. rujna 2022.g. održan je III. sastanak sa dionicima projekta i organiziran obilazak terminala Zračne luke Dubrovnik nakon čega su predstavljena poboljšanja pristupačnosti ostvarena kroz pilot akcije projektnih partnera Lučke uprave Dubrovnik, Zračne luke Dubrovnik i Aerodroma Crne Gore. Na događaju je ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom putem Zoom platforme sudjelovala Maja Karaman Grbavac savjetnica pravobraniteljice iz Područnog ureda Split, koja je pozdravila sudionike i naglasila važnost osiguranja pristupačnosti u svim vrstama prijevoza za osobe s invaliditetom s ciljem povećanja njihove mobilnosti kao jednim od temeljnih preduvjeta integracije i ostvarenja ravnopravnog položaja u društvu.
Više podataka o projektu dostupno je na slijedećoj poveznici: https://www.airport-dubrovnik.hr/poslovni/projekt-danova-s89

Podijelite ovu objavu s drugima: